ro . ru . en

Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova

Cursuri recente

Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova anunță o nouă ediție a cursurilor de instruire profesională la specialitatea apicultură

Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova, în parteneriat cu Laboratorul de Apicultură a Institutului de Zoologie a Academiei de Științe a Moldovei, organizează o nouă ediție a cursurilor de instruire profesională la specialitatea apicultură.

Scopul principal al cursurilor de instruire este dezvoltarea abilităţilor profesionale şi cunoştinţelor specifice, bazate pe cele mai bune practici naționale și internaţionale din domeniul apiculturii.

Instruirea se va desfășura în baza curriculumului național pentru pregătirea profesională a apicultorilor și va fi prestată, atît de profesori de la Institutul de Zoologie a Academiei de Științe a Moldovei, cît şi experți, apicultori consacrați din cadrul asociațiilor naționale a apicultorilor din Republica Moldova și din România. Programul de instruire este unul complex, care cuprinde 154 de ore, din care 109 teoretice și 45 practice.

Tematica propusă este una foarte variată, fiind adresată tuturor celor interesaţi, atît începătorilor, cît și apicultorilor cu experiență:

 • Biologia familiei de albine,
 • Produse apicole,
 • Bolile şi dăunătorii albinelor,
 • Tehnologia creşterii albinelor,
 • Baza meliferă şi polenizarea culturilor entomofile,
 • Stupina şi utilajul apicol etc.

 • Cursurile se vor desfășura în perioada 1 martie – 6 aprilie 2014. Ele vor avea loc în fiecare zi de simbătă și duminică, în intervalul de timp de la 9.00 la 16.00, în incinta Institutului de Zoologie a Academiei de Științe a Moldovei, str. Academiei 1, municipiul Chișinău.

  La finele cursului, tinerii apicultori vor obține certificate de absolvire a cursurilor de instruire profesională la specialitatea apicultură. Aceste documente oficiale vor servi înfiintarea de mici afaceri în domeniu, în comercializarea produselor specifice, precum şi în accesarea de fonduri cu componenta de grant și de subvenţionare.

  Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova îşi propune, pe termen lung, să susţină tinerii, antreprenorii, fermierii din mediul rural pentru a practica apicultura la un nivel competitiv si eficient, astfel încât aceasta sã devină o activitate economică durabilă şi generatoare de venit.

  Pentru informaţii suplimentare: Ștefan Condratiuc, președintele Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova, Tel. + 373 22 21 32 29; + 373 69323067; + 373 69166504.

  Afla mai mult